Pullantuoksuinen arki Ajatuksia neljän seinän sisältä.

Ken on heistä kaikkein kauhein

Katsoitteko missikisoja? Minä en, mutta Facebookin etusivulleni on hiipinyt linkkejä voittajasta, ja varsinkin kruunutta jääneestä yleisön suosikista. Yövuoron hiljaisuudessa erehdyin jopa klikkailemaan näitä juttuja auki, kommenttikenttineen. Virhe.

 

Se, mikä itseäni on aina häirinnyt missikisoissa, on niiden persoonattomuus. Kauniita tyttöjä laitetaan riviin korkokengissä ja uimapuvuissa. On mitattu pituudet, painot, pyntätty viimeisen päälle ja sitten hymyillään niin maan pirtsakoina valkaistu hammasrivistö loistaen. Aina välillä vastaillaan kisajuontajien tylsiin kysymyksiin aivan yhdentekevää diipadaapaa. En toki voi tietää, vedettiinkö tämän vuoden missikisat tällä samalla kaavalla, koska en niitä katsonut, mutta lehdistön antia seuranneena en ole tänäkään vuonna törmännyt kovin raflaaviin ajatuksiin, tärkeintä on edelleen se ulkonäkö. No, miksei olisi, nehän ovat kauneuskilpailut. Mutta onko tämä enää nykypäivää? Haluammeko, että nuorten esikuvia ja naisihanteita luodaan tällä konseptilla? Että on aivan sama, mitä harmitonta horiset siinä välissä, kun näytät nätiltä. Ja vaikka olet miten hävyttömän kaunis tahansa, et riitä. Meneillään ovat jonkin sortin karjamarkkinat, joita käydään nuorilla naisilla. Itse alan nähtävästi olla jo niin vanha, että tekisi mieli suorastaan tytötellä. Tuomaristo arvioi tarkalla seulalla, aivan kuin näiden esteettisten valioyksilöiden joukosta voisi todellisuudessa nostaa yhtäkään ylitse muiden. Vaan kyllä voi, ja markkinakansa mylvii mielipiteitään kummallisen kiihkon vallassa.

 

"Lyhyt pötkö, naama huomattavan nelsikanttinen ja iso pää, ei tasan voittaja ainesta, ei sitten millään."


"Et kai oikeesti LUULLUT,et olet paras vaihtoehto. Siis NIIN OIKEA VOITTI. En tajua,miten tää oli yleisön suosikki?!"


"noilla kasvoilla kun ei pärjää maailmalla.pyöreäkasvoisten ongelma.runko ihan hyvä."


"Eikö noissa missikisoissa ollu sääntö joka kieltää kauneusleikaukset sun muut keinotekoset viritelmät .Jeesus mikä kuminaama tääkin neiti on"


"Noin leveällä naamalla ei voi pärjätä. Leukaa kuin Ridge Forresterilla."


"Se on yleensä niin, että kun oikein on itsevarma niin korkealta tippuu. Älä sure pikkutyttö, sul on viel vuosia aikaa hankkia se jääkiekkoilija joka sut elättää. Oikeat tytöt kärjessä, oisin vaan halunnu voittajan ja ekan perintöprinsessan toisin päin."


"Mutta kun paras ja kaunein vaan voittaa .Ei voi mitään."

 

Paskat. Aina löytyy joku, jonka mielestä voittaja on syntisen ruma ja hänen on pakko sanoa mielipiteensä ääneen. Erityisesti missikisojen kommentoinnissa silmiin pistää se, miten naiset lynkkaavat näitä juuri kuoriutuneita untuvikkoja. Miksi hekin haluavat olla mukana pönkittämässä tätä naisia kohtaan armotonta kulttuuria? Kaikkiaan kärkkäimpiä laukojia tuntuvat olevan keski-ikäiset. Miksi? Voisivatko he kommentoida omaa lastaan samalla tavalla? Ja tiedän, sinä siellä jo perustelet, että saat rääpiä toisen ulkonäköä, jos hän osallistuu kauneuskisaan. Ihan tavallinen ihminen sen sinun huutelusi kuitenkin vastaanottaa. Ja aivan tavalliset nuoret lukevat niitä kommentteja, vertaavat niitä itseensä ja vähintäänkin saavat mallia helvetin kurjaan nettikäytökseen. Jos kokee tällaisessa kilpailutilanteessa mielipiteensä toisen ulkonäöstä tärkeäksi, aina voi antaa palautteensa rakentavasti. Aina.  

 

Kun meidän esi-isä aikanaan putosi puusta, se löi päänsä taatusti todella kovaa, ja nyt ollaan tässä. Ihmisten olisi syytä katsoa peiliin. Lähinnä kuvainnollisesti. Mutta myös konkreettisesti peiliin katsominen saattaa hillitä, kun on aikeissa alkaa huudella törkeyksiä toisen ulkonäöstä. Peili on armoton. Siinä ei ole sitä kännykkäkameran filtteriä, jolla ihmiset luulevat huijaavansa katsojaa.  Tällaisen lajimme alkeellisuutta osoittavan kisan äärellä voisi yrittää pysähtyä ja suoda pienen ajatuksen sille, millainen ihminen sieltä filtterin takaa huutelee. Kuonan siivilöinti syntyvästä kommentista on toki vaikeampaa kuin silmäpussien hävittäminen profiilikuvasta, mutta sitäkin kannattaa kokeilla. Joku saattaa jopa mennä lankaan ja luulla, että olet supernuorekkaan olemuksen lisäksi vielä mukavakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa